Jan van Schaffelaar Caravans, Barneveld

 

Jan van Schaffelaar Caravans is in 1973 begonnen met verkoop en onderhoud van caravans. In 1982 neemt Piet Mets, die zelf al vanaf 1968 actief is als caravanmonteur, het bedrijf over en samen met zijn vrouw en medewerkers groeit het bedrijf fors.

Vanaf 1977 t/m 2007 worden er Chateau caravans verkocht, en ook de merken Home-Car, Constructam, Carado en Swift zijn te koop geweest. Naast de nieuwe caravans zijn er ook altijd gebruikte caravans, campers en vouwwagens verkocht. In 1991 werd Jan van Schaffelaar Caravans dealer van het merk Eriba. In maart 1999 verhuist het bedrijf naar de huidige locatie op de Briellaerd en in 2001 zet de zoon van Piet, Jeroen Mets, de zaak voort. Momenteel worden er nieuwe caravans van het topmerk Eriba - Hymer verkocht, naast Bovag occasions.

 

 

Jan van Schaffelaar Caravans - nu

 

Anno 2017 is Jan van Schaffelaar Caravans exclusief dealer van het Duitse kwaliteitsmerk Eriba caravans (uit de HYMER groep). Daarnaast worden er gebruikte caravans ingeruild, ingekocht en weer verkocht. De werkplaats voert onderhoud, reparaties en schadeherstel uit aan alle merken en types caravans. Het bedrijf is BOVAG gecertificeerd en Achmea erkend.

Het team van Jan van Schaffelaar bestaat uit 6 personen, allen met jarenlange ervaring in de caravanbranche.

 

 

Jan van Schaffelaar – de echte!

 

De naam van het bedrijf is ontleend aan een historische figuur.

Jan van Schaffelaar was een huurling in de tijd van de Hoekse en Kabeljauwse twisten. Het verhaal gaat dat hij in Barneveld van de toren is gesprongen, om zo de levens van zijn mannen te redden!

Volgens een kroniek uit 1698, werd op 16 juli 1482 de Barneveldse kerktoren ingenomen door een groep van ongeveer 19 Kabeljauwen, onder aanvoering van Van Schaffelaar. Hoekse soldaten belegerden de toren en beschoten deze met kanonnen. Zij gaven aan het aanbod tot overgave van de Kabeljauwen pas te zullen accepteren als Jan van Schaffelaar naar beneden zou worden geworpen. De Kabeljauwen weigerden dat, hoewel de keus (alle Kabeljauwen dood of alleen hun leider) niet zo moeilijk was. Van Schaffelaar zei toen: "Lieve gesellen, ic moet ummer sterven, ic en wil u in geenen last brenghen". Hij ging op de torentrans staan, zette zijn handen in zijn zij en sprong naar beneden. Hij overleefde de val, maar werd op de grond alsnog door de Hoeken gedood.

 

 

 

Albert Plesmanstraat 6 - 3772 MN Barneveld - Tel: 0342 - 40 00 10 - E-mail: info@schaffelaar-caravans.nl

Geopend op dinsdag t/m vrijdag van 09:00 - 17:00 uur en zaterdag van 10.00 - 16:00 uur